• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Tuesday, January 24, 2012

Fritata

Bahan-bahan
2 sudu besar mentega
3 sudu besar minyak
200gm ubi kentang(potong kiub)
4 batang sosej(belah 4)
Sayuran campur
6 butir telur
1 sudu besar rempah kari
2 sudu besar tepung jagung
Garam secukup rasa

Cara Membuatnya:
1.Panaskan mentega&minyak kemudian goreng kentang hingga empuk&angkat.
2.Goreng sosej hingga masak&Angkat.
3.Dlm mangkuk besar,pukul telur,rempah kari,tepung jagung&garam hingga sebati.
4.Masuk semua bahan&kacau rata.
5.Panaskan minyak dlm kuali leper.Masuk campuran sosej&perlahankan api.Tutup kuali selama 4-5minit hingga bahagian tepi mulai garing.

No comments:

Post a Comment