• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Friday, January 13, 2012

Pai Kentang Daging

Bahan2
500gm kentang(6 biji kentang)(rebus empuk)
100gm mentega
200gm daging cincang
1 sudu besar rempah kurma
Gula,garam,sedikit lada hitam
1/4 cawan tepung gandum
1 labu bawang besar(cincang)
Sayuran campur(jika suka)
Bawang puith+merah(tumbuk)

Cara Membuatnya:
1.Kentang yg tlh direbus dituskan&kemudian dilecek bersama mentega&tepung.Gaul sebati.Ketepikan.
2.Utk membuat intinya,gaul daging cincang bersama rempah kurma&bawang tumbuk.Gaul sebati.
3.Panaskan minyak&masak daging sehingga empuk.Letak bawang besar yg dicincang seketika&ketepikan.
4.Ambil bekas tahan panas.Cedukkan kentang lecek dlm bekas.Kemudian tuangkan inti daging.Tutup bahagian atasnya dgn lebihan kentang lecek tadi.
5.Bakar dlm mkirowave selama 20minit sehingga masak.

No comments:

Post a Comment