Bahan2
200gm
tepung kek naik sendiri
230gm
mentega
220gm
gula kastor
4
biji telur
1
sudu teh esen vanilla
50gm
susu pekat
Bahan
A
1
sudu makan penuh serbuk koko Van Houtan
2
sudu makan pes coklat Emulco
Bahan
B
½
sudu the pewarna hijau
Setitik
esen peppermint
Cara
Membuat:
- Kacau tepung bersama mentega sehingga rata.Ketepikan.
- Dlm bekas berasingan,pukul telur bersama gula hingga kembang.
- Kemudian tuangkan ke dlm adunan tepung &kacau sebati.
- Masukkan susu pekat&gaulkan rata.
- Bahagikan kpd 2 adunan, 1 adunan dicampurkan dgn bahan A dan 1 lg adunan lagi dicampurkan dgn bahan B.
- Lapikkan kertas minyak pd Loyang pembakar&tuangkan lapisan hijau&lapisan coklat.
- Bakar pada suhu 180’c sehingga masak.
No comments:
Post a Comment