• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Thursday, July 12, 2012

Pai Roti Daging


Bahan2

6 keping roti putih
2 biji telur
½ cawan susu cair
½ cawan air sejuk
Sedikit parutan keju cheddar
Garam/lada hitam
Mentega

Bahan Inti:

1 labu bawang besar(cincang)
100 gm daging cincang
6 sudu besar tomato puri
Beberapa biji cendawan butang(ptg dadu)
Garam/lada hitam
Minyak utk menggoreng

Cara Membuat:

  1. Masak inti..tumis bawang hingga naik bau.Masukkan daging.Kacau sehingga masak.Masukkan bahan inti selebihnya.Ketepikan.
  2. Pukul telur bersama air&susu&tambah garam,lada hitam secukupnya.
  3. Celupkan roti sekeping demi sekeping dlm campuran telur&susun dlm dulang pembakar yg tlh disapu mentega.
  4. Taburkan inti daging&tutupkan dgn roti campuran telur yg selebihnya.
  5. Taburkan keju parut&bakar ke dlm mikrowave selama 8minit atau sehingga keperangan&masak.



No comments:

Post a Comment