• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Thursday, September 13, 2012

Tepung Talam Berlauk

Bahan2
100gm daging cincang
1 labu bawang besar(ptg dadu)
1 btg lada merah(mayang)
1 tangkai daun sup/bawang
1 cawan santan pekat
1 sudu kecil serbuk lada hitam
2 cawan air panas
1 1/2 cawan tepung beras
1 cawan air
Garam secukup rasa

Cara Membuat:
1.Masukkan santan pekat,daging,bawang besar,daun sup/bawng,lada merah ke dlm mangku&kacaus sehingga rata seblm dimasak sehingga mendidih.
2.Masukkan air panas&juga bancuhan tepung beras.Kacau sebati.
3.Tuangkan ke dlm loyang pembakar dan dimasak selama 15 minit dgn mikrowave.Hidangkan dgn sos cili jika suka.


No comments:

Post a Comment