• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Friday, November 22, 2013

Kentang Panggang Sos Bolognese Keju

Bahan2
Ubi kentang 4-5biji(cucuk dgn garpu&panggang dlm mikrowave)
Sos Bolognese Keju: Meatball9ptg kecik2)
                                 Bawang besar(cincang halus)
                                 Susu sejat 1cawan+sos tomato 1/2 cawan+serbuk lada hitam 1 sudu besar
                                 Keju cheddar 1 keping
                                 Daun Pasrli kering dlm botol

Cara Membuat:
1.Panggang kentang&belah dua.
2.Tumis bawang bsr,masukkan meatball.goreng hingga kekuningan.
3.Masukkan adunan susu sejat,sos tamato&serbuk lada hitam.kacau sebati.
4.Masukkan keju cheddar&daun parsli&kacau sebati.
5.Tuangkan sos atas ubi kentang panggang tadi.


No comments:

Post a Comment