• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Friday, November 22, 2013

Puding Karamel Coklat



Bahan2
400ml susu cair
70gm gula
60gm coklat masakan(ptg kck)
1/2 sdk pes kopi
4 biji telur
1 sdk tepung kastard
Sedikit parutan kulit lemon

Cara Membuat:
1.Masukkan susu cair,gula,coklat masakan&pes kopi dlm periuk.Panaskan api sederhana hingga semua bahan tadi larut&sebati.Ketepikan.
2.Kacau telur&tuangkan ke dlm adunan tadi sedikit demi sedikit sehingga habis.Kacau sebati.
3.Bancuhkan tepung kastrd bersama sedikit air&masuk ke dlm bancuhan tadi.Tapis&masukkan pula kulit lemon.
4.Tuangkan ke dlm mangkuk tahan panas.
5.Bakar dlm oevn scr bain marie suhu 170'c selama 45-55minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan seketika&simpan dlm peti sejuk.

No comments:

Post a Comment