- Ayam
- Daging
- Manisan
- Mee
- Nasi
- Seafood
- Western
Friday, November 22, 2013
Puding Karamel Coklat
Bahan2
400ml susu cair
70gm gula
60gm coklat masakan(ptg kck)
1/2 sdk pes kopi
4 biji telur
1 sdk tepung kastard
Sedikit parutan kulit lemon
Cara Membuat:
1.Masukkan susu cair,gula,coklat masakan&pes kopi dlm periuk.Panaskan api sederhana hingga semua bahan tadi larut&sebati.Ketepikan.
2.Kacau telur&tuangkan ke dlm adunan tadi sedikit demi sedikit sehingga habis.Kacau sebati.
3.Bancuhkan tepung kastrd bersama sedikit air&masuk ke dlm bancuhan tadi.Tapis&masukkan pula kulit lemon.
4.Tuangkan ke dlm mangkuk tahan panas.
5.Bakar dlm oevn scr bain marie suhu 170'c selama 45-55minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan seketika&simpan dlm peti sejuk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment