• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Friday, December 27, 2013

Lempeng Inti Daging

Bahan2
Bahan Lempeng:
125gm tepung gandum
325ml air
1 biji telur
Secubit garam

Bahan Inti:
Bawang besar 1 labu(cincang)
Daging 300gm(cincang halus)
Air 1 cawan
Sos lada hitam 1/2 cawan
Serbuk lada hitam 1 sudu teh
Ubi kentang 2 biji(ptg dadu)
Minyak masak utk menumis

Cara Membuat:
Bahan Inti:
1.Tumis bawang besar sehingga naik bau.masukkan daging,ubi kentang&air sehingga daging empuk.
2.Masukkan sos lada hitam&serbuk lada hitam.Kacau sebati.
3.Masak sehingga kering&tutup api.Ketepikan.

Bahan Lempeng:
1.Blend semua bahan.
2.Masak lempeng dgn tuang 1 senduk adunan ke dlm kuali tak melekat.Balikkan lempeng sehingga masak&tutup api.
3.Masukkan inti daging ke dlm lempeng&gulung.


No comments:

Post a Comment