• Ayam
  • Daging
  • Manisan
  • Mee
  • Nasi
  • Seafood
  • Western

Thursday, March 15, 2012

Mi Kantonis

Bahan2
Mi lidi@mi telur
Bawang putih(cincang halus)
Udang,sotong
Lada sulah
Telur
Tepung jagung(bancuh dgn air)
Garam secukupnya
Sayur lobak merah,kubis bunga,lada merah
Air,minyak secukupnya

Cara Membuat:
1.Tumis bawang putih smpai kekuningan.masukkan udang&sotong sehingga masak.
2.Masukkan air sampai mendidih masukkan lada sulah&garam.masukkan mi lidi sampai mi lidi betul2 masak.
3.Masukkan sayur2an spt lobak merah&kubis bunga.
4.Bila mi lidi betul2 masak,masukkan telur&biarkan ia masak sepenuhnya.
5.Hidangkan bersama kicap pedas.

No comments:

Post a Comment