Bahan-bahan
500gm daging salai
200gm cili api (dikisar)
1 biji bawang besar (dikisar)
1 ulas bawang putih (dikisar)
1/2 inci kunyit hidup (dikisar)
1 biji kelapa (di ambil santan)
1 helai daun kunyit (dihiris nipis)
4 biji kentang (dipotong 2)
2 batang serai (dititik)
sedikit air
Garam dan gula secukup rasa
Cara Memasak
1) Rebus semua bahan yang dikisar tadi dengan sedikit air.
2) Masukkan serai dan daun kunyit yang dihiris nipis tadi.
Biarkan sehingga ia masak seketika.
3) Setelah itu masukkan daging salai,santan dan juga ubi kentang,masukkan garam dan gula
secukupnya.
4) Biar sehingga mendidih dan kacau seketika...sedia dihidang.......
500gm daging salai
200gm cili api (dikisar)
1 biji bawang besar (dikisar)
1 ulas bawang putih (dikisar)
1/2 inci kunyit hidup (dikisar)
1 biji kelapa (di ambil santan)
1 helai daun kunyit (dihiris nipis)
4 biji kentang (dipotong 2)
2 batang serai (dititik)
sedikit air
Garam dan gula secukup rasa
Cara Memasak
1) Rebus semua bahan yang dikisar tadi dengan sedikit air.
2) Masukkan serai dan daun kunyit yang dihiris nipis tadi.
Biarkan sehingga ia masak seketika.
3) Setelah itu masukkan daging salai,santan dan juga ubi kentang,masukkan garam dan gula
secukupnya.
4) Biar sehingga mendidih dan kacau seketika...sedia dihidang.......
No comments:
Post a Comment