Bahan-bahan ( 3 orang )
- 6 ekor sotong saiz besar
- 12 biji bebola ikan atau sotong
- Kuah
- 3 camca besar sos cili
- 3 camca besar sos thai
- 3 camca besar sos plum
- (bahan yang perlu dihiris halus)
- 3 batang serai
- 1 kuntum bunga kantan
- 3 helai daum limau purut
- 5 ulas cili padi (jika inginkan pedas lagi)
- sedikit garam, boleh tambahkan ajinomoto jika ingin.
- 1. Bersihkan sotong dan sumbatkan dengan bebola ikan.
- 2. kukuskan lebih kurang 15 minit
- 3. setelah masak, masukkan ke dalam piring
- bahagian kuah
- 1. campurkan semua bahan yang dihiris dan juga sos-sos kedalam periuk, jangan lupa garam @ ajinomoto jika ingin
- 2. masakkan hingga mengelegak dan curahkan atas sotong tadi
No comments:
Post a Comment